Lelkiség

Lelki élet az iskolában

A bencés apátság nem egyszerűen fenntartója, és gazdája iskolánknak, a bencés szellemiség megjelenik mindennapjainkban is. Élő kapcsolat alakult ki az iskola és a szerzetesközösség között.

A bencés atyák jelen vannak életünkben, általuk találkozhatunk Krisztussal a diákmiséken, és a szentgyónások alkalmával. Az ádventi és a nagyböjti időszakban szervezünk tanulóink számára gyónási lehetőséget, és karácsony valamint húsvét előtt tartunk diákmiséket.

A közös ádventi gyertyagyújtásokon és nagyböjti keresztútjárásaink alkalmával az atyák megosztják velünk gondolataikat, a Szent Benedek-napon megismerkedhetünk szerzetesi életmódjukkal.

Bővebben: Lelki élet az iskolában

Az iskolában mindig valami csoda történik

"Senki sem alkalmas mindenre. De mindenki alkalmas valamire."

Az iskolában mindig valami csoda történik: interakció, személyek kapcsolata. Embert csiszolnak emberrel, ember formálódik. Fontosabb az az ember, akit tanítunk, mint az a tananyag, amit tanítunk.  Mert azt, amit tanítunk el lehet felejteni, de azt ahogyan tanítunk, nem lehet elfelejteni soha.

"Olyan világot kell fölépítenünk, amelyben nem a piac érdekei határozzák meg, hogy milyen legyen az ember, hanem ahol az emberi minőség teszi lakhatóvá a földet. Nagy a felelősségünk. De szép."

 

Dr. Korzenszky Richárd OSB